We’re delighted to have gathered such a talented lineup of writers and developers for both Saturday and Sunday at AdventureX 2018. Click on a speaker’s name to find out more about their work.

 

Time

Saturday 10th Nov

10:00 AM
Doors Open
10:30 AM
Welcome to AdventureX | Feature
10:45 AM
Dave Gilbert | Talk (30 min)
No Idea What I'm Doing: a postmortem of Wadjet Eye's Unavowed.
11:15 AM
Sally Beaumont | Talk (30 min)
Directing Voice Actors: a crash course in getting the best from your VAs.
11:45 AM
Break (30 min)
12:15 PM
Chris Bateman | Talk (30 min)
The Secret World of Game Narrative with the creator of Discworld Noir.
12:45 PM
Ranjani Natarajan | Talk (30 min)
Immersive Fiction and Audio Storytelling in Tabletop RPG Zombies, Run!
1:15 PM
Lunch (45 min)
2:00 PM
Ragnar Tørnquist | Feature (60 min)
A talk from the architect of the moden adventure, the creator of The Longest Journey, Dreamfall, Dreamfall Chapters and the upcoming Draugen.
3:00 PM
Break (15 min)
3:15 PM
Vivek Gohil | Talk (30 min)
The Answer to Zombie Fatigue: how can disability narratives end zombie fatigue?
4:45 PM
Rachel Presser | Talk (30 min)
Point-and-Click Adventure Games as Empathy Machines.
4:15 PM
Break (15 min)
4:30 PM
The Delightful Sausage | Feature (60 min)
Chris and Amy present their critically acclaimed tour of The Internet, with surreal sketches, terrifying illustrations and yeast. "Inventive and increasingly hysterical" (The Skinny) "Best" (The Guardian)
5:30 PM
Close

Time

Sunday 11th Nov

10:00 AM
Doors Open
10:30 AM
Welcome to AdventureX | Feature
10:45 AM
Jon Ingold | Talk (45 min)
Sparkling Dialogue: a masterclass on implementing conversations that are dynamic, contextual and full of moments of connection.
11:30 AM
Haley Uyrus | Talk (30 min)
From Idea to Launch: understanding your sales funnel.
12:00 AM
Break (30 min)
12:30 PM
Konstantinos Dimopoulos | Talk (30 min)
Narratives In Urbanism & Storytelling Cities.
1:00 PM
Helen Carmichael | Talk (30 min)
Interweaving Story and Mechanics in Shadowhand.
1:30 PM
Lunch (45 min)
2:15 PM
Game Maker's Toolkit | Talk (45 min)
Journalist-turned-YouTuber, Mark Brown explores intriguing design concepts hidden in great games.
3:00 PM
Break (15 min)
3:15 PM
Petter Vilberg | Talk (30 min)
Gameplay Objects and Storytelling Objects: a framework for emergent narratives.
4:45 PM
Chella Ramanan | Talk (30 min)
Black Panther, Afrofuturism and Writing Meaningful Black Characters.
4:15 PM
Break (15 min)
4:30 PM
The Incredible Playable Show | Feature (60 min)
Alistair Aitcheson presents the interactive video game comedy show where you, the audience, take to the stage. (Jury Choice Award IndieCade 2017)
5:30 PM
Close

 

Please note that the schedule is subject to change at short notice.